Hoera, mijn nieuwe boek is er! Ik ben heel blij dat het na een lang proces nu eindelijk in de handen van de lezeressen is! Ik ben er heel blij mee en hoop echt dat het vrouwen gaat bemoedigen! Eerst laat ik je even het omslag zien:

Al een jaar of twee loop ik rond met het idee. Dingen ontstaan bij mij vaak vanuit een gevoel, iets wat ik om me heen merk. En al langere tijd zie ik het, bij leeftijdsgenoten (dertigers) maar vooral ook bij twintigers: een enorm gevoel van ‘niet mogen falen’. Van het leven behoorlijk overweldigend vinden en regelmatig eigenlijk even niet mee kunnen komen met die enorme snelheid ervan. Met gevolgen als hoge burn-outcijfers, allerlei licht-psychische etiketten die we onszelf opplakken om aan te geven: ik trek deze manier van leven eigenlijk niet. Daarbij speelt social media een grote rol: we maken elkaar gek door onze prestaties, gezellige momentjes en hoogtepunten te delen en lopen vaak rond met een gevoel van tekortschieten.

Je kunt mijn boek hier bestellen! 

Durf te falen

In de christelijke wereld hebben we de gewoonte om elkaar op vrouwenevents een hart onder de riem te steken met thema’s als: ‘Jij bent waardevol’ (of ‘kostbaar’, ‘geliefd’, ‘een parel’) of ‘Sta op en schitter’. Mijn gevoel is dat al die positieve boodschappen soms juist een averechts effect hebben. Want het gros van de vrouwen voelt zich niet altijd zo geliefd of kostbaar maar loopt rond met een torenhoog schuldgevoel of faalgevoel. Wanneer zijn we nou eens relaxed? Over onszelf, onze omstandigheden…?

Met Huis van Belle hebben we die boodschap ook gebracht en ik vind ook niets mis met die boodschap. We zijn ook geliefd. Maar ik denk dat het goed is om een ander geluid te laten horen: wat als we nou gewoon eens gaan accepteren dat we niet zo perfect zijn. Dat we falen. Dat het leven niet altijd zo loopt als we hopen dat het loopt? Hoe zouden we dan met teleurstellingen over onze omstandigheden en onszelf omgaan?

Daar gaat mijn boek over.

Het gaat #notsoperfect – Durf te falen heten. En het is geen boek waarin ik alle antwoorden deel die ik heb, want het is ook mijn eigen zoektocht. Het is een combinatie van alles wat ik de afgelopen jaren hierover gelezen heb, mijn eigen ervaringen met falen (ja ik ben heel open, zoals altijd maar vertel ook dingen die ik nog nooit verteld heb), en interviews met vrouwen die met falen en teleurstellingen in hun leven omgaan op een voor mij inspirerende manier. Er is ook ruimte voor reflectie en nadenken. Ik hoop dat we met elkaar een beweging kunnen starten waarin we onze faalmomenten, onze #notsoperfectmomentjes, durven delen, online en offline.

De eerste reacties van lezeressen zijn binnen en die zijn positief, heel erg blij word ik daar van! Ze schrijven dat het herkenbaar is, inspirerend, open en met een lach en een traan gelezen wordt…

Je kunt mijn boek hier bestellen!