Omdat ik graag gefocust blijf, bevraag ik mezelf regelmatig op welke richting ik inga en of wat ik doe nog past bij hoe ik mijn levenshuis graag inricht met God. Mijn geliefde strandtripjes helpen daarbij maar ik moet eerlijk zeggen dat ik die afgelopen halfjaar vooral gebruikt heb om mijn boeken te schrijven en wat minder om na te denken. Toch heb ik er de tijd voor genomen; gesprekken met vriendinnen en partner helpen daar zeker ook bij. Zo liet een vriendin me zien wat er allemaal uit mijn handen was gekomen in het eerste halfjaar van 2020 en dat was een goede reminder om eens terug te kijken en na te denken over hoe ik graag wil dat het tweede halfjaar eruit ziet.

Een terugblik op het eerste halfjaar

Op 1 januari lanceerde ik Villavie Academy waarin ik vrouwen help voluit te leven met God. Weer helemaal een concept van mezelf en wat een plezier beleef ik hieraan. Het bedenken van een concept en het in de markt zetten ervan, vind ik een van de leukste dingen om te doen en die kennis daarover deel ik ook graag. Inmiddels zijn al tachtig vrouwen bezig met de halfjaarlijkse cursus die ik op dit moment aanbied. Mijn doel voor dit jaar is dat honderd vrouwen deelnemen dus dat ga ik zeker halen en dat maakt me dankbaar. Maar veel blijer ben ik met de reacties van de vrouwen en de persoonlijke verhalen die ze met me delen. Mijn hart ligt hierin en dat maakt het ongelooflijk vervullend werk voor mij.

Wat ik vooral veel gedaan heb, afgelopen halfjaar, is DELEN. Ik heb denk ik nog nooit zoveel in een jaar gelezen en gestudeerd om dat door te geven: Een nieuw tijdschrift gelanceerd en de daarbij behorende visie ontwikkeld op vrouw zijn en moederschap, twee boeken,  artikelen voor Eva en Sestra mama, 12 modules voor de Villavie Academy, een aantal gebeden voor een gebedenboek, online bijbelstudies en een Instagramcursus plus heel veel instagramposts… Ik vond en vind dat heerlijk om te doen maar miste soms wel de tijd om rustig na te denken en gedachten te laten bezinken. Daarnaast vormde dat vele nadenken en schrijven over geloof soms best een aanvechting. Ik probeerde facetten van geloven te begrijpen en hoe meer ik probeerde te begrijpen, hoe minder ik soms kon geloven…Want wat een bijzonder geloof hebben we. Toch waren er gelukkig altijd weer momenten waarop ik Gods aanwezigheid duidelijk voelde. De honger naar kennis is er nog steeds en ik ben inmiddels een paar maanden bezig met een bijbelcursus maar ik verlang er naar wat meer met geloof bezig te zijn zonder dat meteen om te zetten in een boodschap voor anderen en alleen te ‘ontvangen’.

Wat de coronacrisis voor invloed had

Op het moment dat de coronacrisis ons leven zo ongeveer platlegde, viel er ook voor mij heel wat weg. Een aantal Instagramtrainingen en adviesdagen met ondernemers. Ook een aantal spreekbeurten die niet doorgingen. De eerste week gaf me dat wel even wat stress maar al na een paar dagen werd ik gebeld door Youth for Christ, waar ik al een paar maanden voor werkzaam was, of mijn opdracht verlengd kon worden. Dat zag ik echt als een zegen. Ik heb mooie dingen mogen doen zoals het jaarverslag, minimagazines, gebedsbrieven en de online contentstrategie. Daarnaast bleek dat juist het online coachen van ondernemers een heel mooie manier was om elke week een uur te sparren en te helpen. Zo kon ik echt helpen bij stappen die ze zetten. Ook gaf ik een toffe incompany Instagramtraining bij Metterdaad. Verder liet deze wat rustigere sociale tijd me zien dat het soms best een tandje minder kan en dat ik ook echt de tijd wil nemen om te genieten van mijn gezin en thuis.

En komend halfjaar?

Al dit terugblikken liet me zien dat ik veel heb neergezet (gezaaid) en dat ik het tweede halfjaar wil gebruiken om die concepten verder te ontwikkelen en te ‘oogsten’. Sestra mama nog bekender maken en Villavie goed online promoten (hiervoor ben ik een samenwerking aangegaan met een online marketeer). Ook is de eerste groep vrouwen nu bijna vier maanden bezig en gebruik ik hun feedback om de Academy te verbeteren en wil ik nieuwe trainingen toevoegen komend jaar.

Daarnaast staat er een Instagramtraining en een Business Boost gepland voor vrouwelijke ondernemers en een aantal incompany Instagramtrainingen. Het begeleiden en meedenken over concepten en content blijf ik enorm tof vinden en ik ben er goed in. Zowel voor ondernemers als organisaties doe ik dit. Ik richt me voorlopig op ‘losse’ opdrachten en organiseer zelf trainingen. Ik vind het namelijk heel tof om alles in eigen hand te houden, van de locatie tot de lunch en de inhoud.

Daarnaast heb ik me voorgenomen verder dit jaar geen langdurige externe opdracht aan te nemen zodat ik tijd en ruimte heb voor het ontwikkelen van mijn eigen trainingen en concepten. Het voordeel van een externe opdracht is dat ik elke maand een mooi vast bedrag kan factureren en dat ik contact heb met ‘collega’s en me onderdeel voel van een organisatie. Dit laatste mis ik, ook al werk ik voor Villavie samen met Luca, die mij ondersteunt bij de Academy. Dat heeft me doen besluiten om na mijn verlof wel op zoek te gaan naar een vaste opdrachtgever voor één dag per week op het gebied van strategische marketing of het helpen bij een nieuw concept opzetten, zodat ik me weer ergens onderdeel kan voelen maar ook afgebakend kan werken op die dag.

Met verlof?

Ja, je leest het goed. Half november zal ik met zwangerschapsverlof gaan want ons tweede kindje komt eraan en daar zijn we ongelooflijk blij mee! Ook dit heeft me natuurlijk doen stilstaan bij hoe ik graag wil dat ons leven met twee kinderen eruitziet. Ik vind het heel belangrijk om te blijven werken want ik heb talenten gekregen die ik graag inzet en word er ook ongelooflijk gelukkig van om aan de slag te zijn. Tegelijkertijd wil ik, als ik met mijn kind(eren) ben een moeder zijn die rust en geduld heeft en haar gedachten bij hen heeft. Dat lukt me, als mijn werkdagen niet oneindig volgepropt zitten en ik goed begrens (door bijvoorbeeld een zakelijke telefoon te hebben en niet op Instagram te zijn op mijn vrije dagen). Hoe dit er verder uit zal zien, lees je vast wel weer in een volgend blog. Komende maanden bouw ik verder en leef naar mijn verlof en het kindje toe. Als het je leuk lijkt om samen te werken of je wilt iets weten, neem dan gerust contact op en stuur een mailtje: eline@eline-hoogenboom.nl. Meer over mijn opdrachten vind je op mijn linkedin.

Heb je interesse in de Instagramtraining voor ondernemers? Klik dan hier

Heb je interesse in de Business Boost voor ondernemers? Klik dan hier

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een incompany Instagramtraining voor jouw organisatie? Klik dan hier

Onderste foto: Elisabeth Ismael fotografie