Stel, je hebt de knoop doorgehakt om je hart te gaan volgen; wat zijn dan de volgende stappen?

In deze blog deel ik tips die mij geholpen hebben om stappen te zetten die me hebben gebracht waar ik nu ben.

 

Hoe ik de sprong waagde mijn vaste baan op te zetten om voor mijn onderneming te gaan

Het is nu 5 jaar geleden dat ik op het punt stond om mijn baan op te zetten. Ik was al drie jaar bezig met Huis van Belle en deed dat tot die tijd naast mijn baan als brandmanager bij een uitgeverij. Het was een te gekke tijd waarin we veel kansen kregen en ik hard werkte om het magazine Belle voor tienermeiden de markt op te brengen. Maar ook een tijd waarin ik mezelf bijna over de kop werkte. Het was of kiezen voor mijn baan, die ik met heel veel plezier deed en waar ik carrièrekansen had, of kiezen voor Huis van Belle, waar mijn hart lag. De keus was niet moeilijk om te maken, ik werk graag met mijn hart. Maar er was geen geld om mij een salaris te bieden vanuit Huis van Belle, we deden alles met vrijwilligers en ik betaalde tot die tijd zelfs hun reiskosten van mijn eigen salaris. Maar ik had wel een plan. Dit is hoe ik te werk ging toen ik de keus had gemaakt:

1. Een deadline stellen

Ik gaf mezelf drie maanden om fulltime en keihard aan mijn plannen om financiën te werven, te werken. Ik wist zeker dat het goede plannen waren maar dat het me alleen nog aan tijd ontbrak om ze uit te voeren. Ik had van augustus tot december 2014 om de plannen op te zetten. Vanaf januari 2015 zou er geld moeten zijn. Spannend, maar doordat ik mezelf zo’n duidelijk tijdsbestek gaf, moest ik wel en had ik geen tijd meer om te twijfelen. Nog steeds stel ik mezelf heel graag deadlines als ik iets wil bereiken. Gewoon doen!

2. Maximaal drie raadgevers

Tot die tijd had ik eindeloos veel gesprekken met mensen (voornamelijk mannen) om ze om advies te vragen over mijn verdienmodel en de toekomst van Huis van Belle. Tot een van hen zei: ‘Weet je het eigenlijk niet allang?’ Ik realiseerde me dat dit zo was maar dat ik blijkbaar vooral bevestiging zocht en dacht dit te halen bij mannen met verstand van zaken. Ik moest echt gaan beseffen dat ik het zelf wel kon en gewoon moest gaan uitvoeren. Hoewel ik zeker wat gehad heb aan die gesprekken, was het vooral nodig dat ik ging zien dat ik het moest gaan doen. Later gaf iemand me de tip om het bij maximaal drie raagevers te houden en die pas ik nog steeds toe. Vaak weet je het allang zelf.

>> Nieuw! Ik bied nu ook MEEDENKGESPREKKEN aan. Wil je met mij praten over je plannen en vraag je je af hoe je de volgende stap zet of wat je moet doen? Dan kun je dat nu laagdrempelig regelen. Deze zomer heb ik er een beperkt aantal en voor een flink lage prijs gepland. Wacht dus niet te lang! Je vindt de meedenkgesprekken in mijn shop <<

3. Naar je hart luisteren

Het kan soms heel moeilijk zijn om echt naar je hart te luisteren en te ontdekken of dat wat je hart je ingeeft, ook echt is wat je moet doen. Ik zeg eerlijk: ik geloof dat als jij het gevoel hebt dat je iets moet doen of misschien zelfs God dit tegen je zegt, het iets is waar je ook goed in bent of wat je tof vindt. Juist aan je talenten mag je zien waarin je goed bent, en waar je ze kunt inzetten. Maak het dus niet te groot en wacht niet eindeloos tot je een stem van boven hoort. Heb je het idee dat je ergens heel blij van wordt of wil je iets heel graag? Onderzoek dan of het mogelijk is, waarom het (nu) wel of niet zou kunnen en wat je ervoor nodig hebt. Misschien kun je eens met iemand meekijken die doet wat jij zou willen? Of kun je alvast in het klein iets proberen?

Wat zou jij graag willen doen maar doe je nog niet? Ik ben benieuwd! Praat gerust mee op mijn insta! En, wil je hulp bij het nemen van de beslissing? Dan is een meedenkgesprek misschien iets voor jou!